Kursus for medhjælpere og vikarer

Kursus ved Følelses-Konsulenterne

Nederst på siden her finder du datoer for kursus afholdelse.

"Relations-dannende kursus for medhjælpere"

Vil du også hjælpe med at tage noget af arbejdspresset fra dit faste pædagogiske personale, og hjælpe medhjælpere til at være mere rustet i hverdagen, så send dine medhjælpere på dette praksis- og handlingsorienterede kursus.

Vi læser i undersøgelser og hører i medierne at: Det ofte er de unge vikarer, der er alene sammen med børnene, at de mangle værktøjer til at klare opgaverne og stå lidt rådvilde overfor nogle af opgaverne.

Vi oplever som konsulenter ofte, når vi kommer ud i et dagtilbud, at indkøringsfasen for pædagogmedhjælpere bliver mere ressourcekrævende for jer end nødvendigt. Dette kan medføre, at medhjælperne føler, de begår mange fejl, ikke forstår deres opgaver, eller går fejl af jeres anvisninger.

Derfor har vi sammensat dette 3 timers kursus for medhjælpere og vikarer, hvor de lærer om:
Hvordan de kan møde børnene følelsesmæssigt
Hvordan de hjælper børnene i konflikter
Hvordan de kommunikerer til og med forældre og børn

Kursusdeltagerne vil få en baggrundsviden, som de kan bruge direkte i hverdagen, og som giver dem et styrkeforhold i forhold til bedre, at kunne forstå deres opgave som pædagogmedhjælpere.

Det vil gøre hverdagen tryggere for børnene, da de nye medhjælpere og vikarer, vil være bedre rustet til at løfte den opgave de har påtaget sig.

Dette sagde tidligere kursister:
Jeg følte mig tryg og hørt på kurset.
I er nogle gode formidlere – jeg havde spidse ører fra start til slut
Jeg fik en masse redskaber til, at løse konflikter og hvordan man skal møde børnene på et følelsesmæssigt plan
Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det er virkeligt lærerigt
Jeg synes det er et godt allround kursus med snak, øvelser, praktiske eksempler, samt stor inddragelse af os kursister.

Kursusprogram kl. 16-19

Kurset er tilrettelagt, så deltagerne vil blive inddraget hele vejen igennem. Kursusdeltagerne vil bl.a. få øvelser og cases fra hverdagen, så det vil blive lettere at implementere det lærte.

Tilmelding og praktisk information

Hvis du eller andre i din kommune, har 10 eller flere kursusdeltagere som I gerne vil have på kursus samlet, kan vi lave en særlig aftale for jer.

Pssstt. Hvis du er interesseret i at høre om vores andre kurser så kontakt os endelig.

Vil du vide mere?

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om vores kursus til medhjælpere og vikarer i dagtilbud, er du meget velkommen til at henvende dig allerede i dag. Sammen drøfter vi din situation, ønsker og behov.