Bøger

Følelses-Konsulenterne

Bogen om Futji

Mange børn kommer i børnehave og skole med virkelig store uforløste følelser og frustrationer i deres egen personlige rygsæk.

Denne bog og er en del af kurset: ”Når svære følelser sætter sig i kroppen”. Den hjælper børnene til lærering og mestring af svære følelser, så de ikke sætter sig i krop og sind i samme udstrækning, som de ellers ville gøre.

Vi sætter med denne metode ind allerede i de tidlige barndomsår, med forebyggelse.

Bogen handler om Futji, som har mavepine, og har svært ved at forstå det. Han får hjælp til at takle dette af sin pædagog i børnehaven. Der er plads til grin, spas og løjer og selvfølgelig med lærering til hvad man kan gøre. Til sidst i bogen får Futji det bedre og kan lege med andre igen.

Bogen indeholder ideer til videre arbejde med børnene og giver et bud på, hvordan dette gøres.

Hvem kan-du kan!

En håndbog om, hvad et par hænder kan udrette i en dag institution.

Denne håndbog fremlægger en række forslag til, hvordan du som pædagog kan gøre hverdagen mere givende for dig selv og børnene.

Det pædagogiske personale er mange steder præget af stress og et stort psykisk pres. Flere og flere oplever at gå hjem fra arbejde med en følelse af ikke at have slået til, eller haft mulighed for at udnytte deres kompetencer.

Denne bog opfordrer i stedet til at finde løsningerne ” nede i hverdagen”.

På baggrund af egne erfaringer samt teoretisk materiale gives et bud på hvordan du kan få flere plusser på den følelsesmæssige konto, hvordan du kan skabe bedre rammer for børnene, så dagtilbuddet optræder som en ” ekstra pædagog”, og hvordan du kan planlægge en hverdag, så børnene får det bedst mulige udviklingsgrundlag.

Vil du vide mere?

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig allerede i dag. Sammen drøfter vi din situation, ønsker og behov.